Amsterdam - Diemen
Ma-Vr 08:00 - 18:00
Amsterdam - Diemen
Ma-Vr 08:00 - 18:00
Tuinelektra aanleggen voor sfeervolle verlichting en meer! ON Elektricien staat voor u klaar met vakkundige installatie en deskundig advies.

Tuin Elektra Aanleggen

Het aanleggen van elektra in de tuin is een essentiële stap voor wie optimaal wil genieten van de buitenruimte. Of het nu gaat om het installeren van sfeervolle tuinverlichting, het aansluiten van stopcontacten, of het voorbereiden van krachtstroom voor extra functionaliteit in bijvoorbeeld een schuur, een vakkundige aanpak is noodzakelijk.

Bij ON Elektricien begrijpen we het belang van een goed doordacht en veilig elektriciteitsplan voor de tuin. Onze ervaren monteurs staan klaar om u te begeleiden bij elke stap van het proces. Of het nu gaat om het trekken van kabels vanuit de meterkast, het plaatsen van waterdichte kabeldozen, of het aansluiten van elektriciteitsdraden voor verlichting en apparaten, wij hebben de expertise om uw tuin van betrouwbare stroom te voorzien.

Met de toenemende trend om de voor- en achtertuin als een verlengstuk van het huis te beschouwen, groeit de behoefte aan elektriciteitsvoorzieningen in de buitenomgeving.

Buiten elektra maakt het mogelijk om gemakkelijk verlichting aan te sluiten of zelfs een buitenkeuken te realiseren. Het is cruciaal om bij buiten elektra eerst een gedetailleerde tuinplattegrond te maken. Vervolgens bepaalt u welke apparaten u wilt aansluiten en waar deze moeten worden geplaatst.

Onze monteur inspecteert, afhankelijk van de te koppelen apparaten, of de stroom van een specifieke groep in uw groepenkast moet worden afgeleid of dat er een nieuwe groep moet worden toegevoegd.

Indien er een nieuwe groep nodig is, wordt de stroom naar buiten geleid via een waterdichte kabeldoos waarin de elektriciteitsdraden worden verbonden.

Met buiten elektra zijn de mogelijkheden grenzeloos.
Afhankelijk van uw wensen kunt u denken aan:

  • – Het laten installeren van tuinverlichting.
  • – Het plaatsen van stopcontacten.
  • – Het aansluiten van krachtstroom, bijvoorbeeld voor in uw schuur.

Voor de aanleg van buiten elektra zijn verschillende producten vereist, zoals:

  • – Een grondkabel.
  • – Kabeldozen.
  • – Installatiekabel.

Elektra in de schuur aanleggen

Soms grenst de schuur direct aan uw huis, maar er zijn ook situaties waarin de schuur vrijstaand is. Om elektriciteit aan te leggen in de schuur is natuurlijk een stroomvoorziening vereist. In dit geval dienen er kabels te worden aangelegd vanuit de meterkast, en in de schuur moet een lasdoos worden geplaatst.

Vanuit deze lasdoos kunnen de kabels worden doorgetrokken voor het aansluiten van verlichting of elektrische apparaten in de schuur. Op deze manier wordt de schuur voorzien van elektrische stroom. Als u van plan bent om in uw schuur gebruik te maken van “zware machines”, is het ook mogelijk om krachtstroom te laten aansluiten.

Het hebben van elektriciteit in uw tuin biedt diverse voordelen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld moeiteloos tuinverlichting installeren of zelfs een whirlpool plaatsen.Bij het aanleggen van elektra in uw tuin is het essentieel om de contactdoos op een veilige plek te positioneren, bijvoorbeeld onder een afdakje om bescherming tegen regen te waarborgen.

Wij zorgen ervoor dat de contactdoos minimaal 20 centimeter boven de grond wordt geplaatst. Om de lichtpunten en stopcontacten in uw tuin te voorzien, maken we gebruik van een grondkabel die we op minimaal 60 centimeter onder de grond leggen.

 

Buitenverlichting Aansluiten


Heeft u besloten om uw tuin te verlichten? Dan is het raadzaam om een lichtplan op te stellen. Op basis van dit lichtplan kunnen wij de tuinverlichting voor u aanleggen.

Door te kijken naar de indeling van uw tuin, zoals de opstelling van de zithoek en/of eettafel, en naar eventuele planten of struiken die geaccentueerd moeten worden, bepaalt u precies waar de verlichting moet komen. Wij hebben de expertise om dit op de juiste wijze aan te sluiten.

Wij sluiten uw buitenverlichting aan met een laagspanning en een 12-volt-stekker. Bij het installeren van tuinverlichting maken wij gebruik van materialen die bestand zijn tegen regen en stof/zand, zoals lasdozen, moffen en lasklemmen.

 

ON Elektricien staat voor u klaar


Met ON Elektricien bent u verzekerd van een professionele aanpak en hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Of uw tuin nu een oase van rust is of een bruisende ontmoetingsplek, wij zorgen ervoor dat uw elektrische voorzieningen perfect aansluiten bij uw wensen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe ON Elektricien u kan helpen om uw tuin tot leven te brengen met veilige en doeltreffende elektra.

Bel voor gratis advies of vraag vrijblijvend een offerte aan.